Вицове

Вицът представлява кратка история с хумористична насоченост, която может да бъде използвана в различни ситуации като средство за социализация или начин за привличане на вниманието и забавляване на по-големи групи от хора. (wiki)

Вицът има дълга история, като е трудно с точност да се определи времето на възникване, тъй като има много малко документи, доказващи появата на първите шеги, в началото разпространявани само от уста на уста.

Много историци и учени твърдят, че вицовете са се появили около 1200 година пр. н. е. в Древна Гърция като опит да се осмее човекът и животът като цяло, тъй като по това време хората са търсели безсмъртие безуспешно и намирали съвършенство във всяка телесна част на човешкия организъм (невъзможността да се удължи живота независимо от многобройните опити да се намери формулата довела до възникването на представящи реално съществуването и изпълнени с насмешки истории, днес наречени вицове)

Някои смятат древногръцкия философ Паламед за създател на вицовете, тъй като той успял да надхитри и стратегически превъзходи Одисей в битка точно преди избухването на Троянската война.

Днес смешните вицове са неизменна част от ежедневието ни, като начинът им на „консумация“ се изразява най-вече с прочитането им в интернет поради наблюдаващата се тенденция по редуциране на социалните контакти и взаимодействия между хората в забързания съвременен свят. Ето и примерен сайт за вицове – vicove.halofore.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s