За Хороскопите

В астрология, хороскоп представлява карта или диаграма, която показва позициите на Слънцето, Луната, планетите, астролошки аспекти, както и сензитивни ъгли в даден момент, както е момента на раждане на личността. Думата хороскоп произхожда от гръцки] думи със значение „отношение на времето“ (horoskopos, pl. Horoskopoi или „създател (и) на времето“). Други общо използвани имена за хороскоп в Англия са астролошка карта, астро-карта, Божествена карта, небесна карта, звездна карта, космограм, витасфера, радикална карта, радикс, колело на съдбата или просто карта. Се използва като метод за прогнозиране въз основа на събития, представени в определено време и създава основите на зодиакални традиции известни като астрология.

В ежедневна употреба, хороскопи се отнася до астролошка интерпретация често чрез система от слънце знак астрология или въз основа на календар, който означава събитие, както е в китайска астрология. Много вестници и списания съдържат предвидими колони на основата на небесни влияния по отношение на целия зодиак според графика на слънцето в деня на раждането на личността, определяне на личния слънчев знак или „звездна знак“. Тази система се различава от хороскоп като традиционно заето лице, тъй като само хороскопската разположение на слънцето се смята за тълкуване . Докато тази модерна употреба е вероятно най-популярната в кологијалниот лексикон, този член ще се съсредоточи върху традиционния концепция.

На какво се дължи цялото това любопитство към астрологията или по-точно към непонятното за човека бъдеще? “ Хороскопът – посочва Джовани Панунцио, основател на италианската асоциация „Антиплагиатство” – е изпълнен със суеверие, но понякога срещаме много самота или дори любопитство. Проблема се изразява когато от любопитството се преминава към маниакални аргументи”. За много хора допитването до хороскопа е мода, за други е игра. Но съществува и тази категория от наши съвременници, за които хороскопа е една реалност. Тъжно е да се констатира, как тези хора обуславят собствените си решения според съветите или предсказанията за техния зодиакален знак.

Advertisements
Публикувано на хороскопите.net и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s