Астрологични аспекти

 Астрологични аспекти са връзките между всяка от различните планети на небето, в момента на раждане. Това се използва при анализиране на дневен хороскоп. Да се аспектира, буквално означава „да се търси в“, а оттам, аспект между две планети показва ъгъла, от който те „се виждат“ помежду си, а тези ъгли се измерват по кръга на еклиптиката, т.е. равнината, върху която планетите около орбитираат Слънцето. Тъй като кръга съдържа 360 °, най-големият аспект между две тела е 180 °, а аспектите нататък са произведени от разделянето на кръга с цели числа. Всеки брой има своя особена сила и значение.

Някои от аспектите са наречени „хармонични“, а други пък „нехармонични“, а известни и като „трудни“ аспекти, които изискват усилия и „леки“ аспекти, които имат лесен поток на енергиите. Освен това, има и разделение на „големи“ и „малки“ аспекти. Ако екрана е на същата степен, се нарича чист или егзактен аспект. Когато бързия планета се приближава към бавно, за да направи чист аспект, това състояние се нарича „приложение“, а когато се отдалечава, съответно се разделят двете планети, се случва „разделяне“.

Един,  0 ° се свързва с единство и показва, че енергиите, за които става дума граничат помежду си. Това е най-простият и потенциално најкреативен аспект от всички. Осигурява единство на две или повече въвлечени принципи, показва, че те винаги ще са склонни да работят заедно, да се включат един с друг.

Два, Опозиция, 180 ° Тук имаме полярност на хороскопите .Принципите въвлечени в този аспект ще бъдат противоположни един с друг, но с усилие на волята могат да се окажат в сътрудничество. Винаги става въпрос за някакъв чифт противоположности: субективно-обективно, по-под, вътре-вън, Ин-Ян, мъж-жена, аз-ти. Заедно може да създаваме, но може и да се степаме. Във всеки случай, става дума за енергия, които търсят баланс, за да не се стигне до диво полюшване между двете крайности.

Три, Тригве, 120 ° Броят три е в съответствие с живота, жизнеността и упражняването или баща-майка-дете. Енергиите, свързани чрез Тригве ще изтекат заедно в покой. Може да ни изтеглят към идеала, но може и да ни донесат самопопустливост, ходене по линия на по-малък съпротива. Тройката, т.е. тригонот се смята за първия „положителен“ аспект.

Четири, квадрат, 90 ° Четворката е свързана с появата на материята. Когато енергиите са свързани помежду си с аспект квадрат, ще има предизвикателство и стремеж да се изпълни това, което са те. Има четири елемента (огън, земя, вода, въздух), четири основни страни на света (север, изток, юг и запад), четири годишни времена, но и четири кардинални добродетели, които всеки човек трябва да развие в живота си: смелост , умереност, предпазливост и правосъдието. Затова се казва, че аспект квадрат е във връзка с реализиране на нашите потенциал, с принципите, чрез които Порастваме и се осъществяват в този свят. Но също така представляват и препятствията, които трябва да бъдат преодолени, за да постигнем своя потенциал. Това са най-големите ни слабости, които трябва да превърнем в най-големите сили.

Пет, едната пета там 72 ° и 144 ° Биквинтил Енергията на планетите, които ще намерите в този аспект, ще бъде използвана естествено, с разбиране и надеждност. Петката е свързан с творческия ум в най-широкия смисъл, а развитието едната пета там показва областите, в които ние знаем какво правим, действията, в които искаме да бъдем въвлечени, както и талантите, които ни вродени.

Шест, Секстил, 60 ° Шестката е във връзка с пулса на живота. Може да се символизира с пчела, която създава. Планетите, свързани с секстил работят заедно в хармония, ефективно и продуктивно. Показва активност, в която човек е въвлечен и за която има възможности.

Осем, Полуквадрат 45 ° и 135 ° Сескиквадрат енергиите на планетите въвлечени в тези аспекти могат да бъдат изключително продуктивни и да дадат солидни резултати. Този аспект носи силна активност, а отчасти е и във връзка с „това, което пада от небето“, т.е. „случајностите“ в живота. Разбира се тези аспекти ни носят последиците от нашите думи, мисли и дела.

Девет, Десет, ЕдинаесетСо разделение на кръга (360 °) с девет получаваме аспекти: Новил – 40 °, Биновил – 80 ° и Квадновил – 160 °.
С разделянето на кръга (360 °) с десет получаваме аспекти: Десил (известен и като Семиквинтил) – 36 °, Тридесил (или Сескиквинтил) – 108 ° и Вигинтил (Семидесил) – 18 °.
С разделянето на кръга (360 °) с единадесет получаваме аспект: Ундесил – 98 ° 11 ‘.

Дванадесет, Плусекстил, 30 ° и Квинкункс или Инкоњукција, 150 ° Броят дванадесет е във връзка с овоземниот ред на нещата и живота. Когато планетите са свързани с тези аспекти, има потенциал да се реализира един вид идеал в комбинацията от възхищение и усилия, да се направи промислен и наясно прогрес към личния растеж и развитие.

Голям тригон три планети, които се помежду си в Тригве. Това подчертаване на броя три носи висока степен на мотивация, вътрешно удоволствие, радост и възхищение в това, което има. Но може да произвежда и инерция и леност, ако в хороскопа няма квадрат или опозиция.

Голям кръст е фигура, направена от две опозиция, които са под прав ъгъл, т.е. четири планети, които помежду си са в квадрат една към друга. Както можете да си представите, този шаблон предизвиква волята и необходимостта да се преодолеят препятствията, с усилие. Затова създава знака на хора, които са учили по трудния път.

Т-квадрат е малко екстремна форма от Големия кръст. Тук имаме две планети в опозиция, които едновременно са в квадрат с трета планета. Отново се подчертава волята, но показва фокуса на предизвикателствата и вида на усилие, което се изисква да се намери решението.

Съчетава заедно силната мотивация с противоречивите качества на опозицията. Това е мощен шаблон за личен хороскоп и развитие.

Този шаблон е известен и като „пръста на съдбата“, може би защото често се среща в хороскопите на самоубици.

Advertisements
Публикувано на хороскопите.net и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s