Влияние на Астрологията и хороскопите

Вярата в астрологията е широко разпространена днес в много части на света: В едно проучване 31% от американците изразяват вярата в астрологията, а според друго проучване 39% се доверяват на науката. Според проучвания на общественото мнение на Галъп, около 25% от възрастните в САЩ и Обединеното кралство приемат, че астрологията и хороскопите или позицията на звездите и планетите, засягат живота на хората, докато други източници съобщават, че цифрата е много по-голяма.

Заедно с гадаене на карти таро, астрологията е един от основните проучвания на западната езотерика, и като такъв е повлияло системи на магически вярвания не само сред западната екзотерика, но също така и системи от убеждения като Уика, които са заимствани от или са повлияни от западната езотеричната традиция. Таня Лурман отбеляза, че „всички магьосници знаят нещо за астрологията“, и се отнася до таблицата на съответствията, организиран от планетата, като пример за астрологически ерудиция, проучени от магьосници.

Астрологията, както и хороскопа и в частност хороскоп за деня е имала влияние върху език и литература. Така например,  „влияние“ е наречен така, защото лекарите някога се е смятало, епидемии, които да бъдат причинени от неблагоприятни небесни влияния.  бедствие Думата идва от гръцката δυσαστρία, disastria, извлечени от отрицателния префикс δυσ- ДСИ и αστήρ, Aster „звезда“, което означава, не участва или зле-звезда.  прилагателни лунатик (Луна / Луна), на непостоянния (Меркурий), венерически (Венера), военно (Марс), весел (Юпитер / Юпитер), и навъсен (Сатурн) се използва за описване на лични качества, си помислих, че трябва да бъде повлияна от астрологическите характеристики на преобладаващо лични планети.

В литературата се използва астрологически символизъм, много писатели, като Чосър и Шекспир, за да добавите финес и нюанс на описанието на мотивацията на своите герои.  По-наскоро, Майкъл Уорд предложи, че К. С. Луис пропити Хрониките на Нарния с характеристиките и символи на седем планети, които управляват небесата в средновековна астрология. През 1978, бележки от библиотеката на Маргарет Мичъл, разкри, че тя е основава всеки герой от класическия си награда за роман, Отнесени от вятъра (1936), включително и на централната злочест любители, Скарлет (Овен) и Рет (Leo), около една архетип на зодиака. През 2010 г. подробен личен хороскоп, анализирани и илюстрирани от JK Роулинг по времето, когато тя пише първия си роман Хари Потър, излезе за продажба. Аукционерът коментира, че Роулинг „показва детайлно познаване на западната астрология, която по-късно играе важна роля в книгите си“.

В музиката най-известният пример на влияние на астрологията, е в оркестровата пакет Планетите от британския композитор Густав Холст, рамка, на която се основава на астрологически тонове и подписите на планетите.

В политиката, през 1981 г., след опита за убийство на Джон Хинкли на американския президент Роналд Рейгън, Първа дама Нанси Рейгън поръча астролог Джоан Куигли да действа като таен White House астролог. Въпреки това, ролята на Куигли, приключила през 1988 г., когато стана публично достояние чрез мемоарите на бивш шеф на персонала, Доналд Regan. нуждаем ли се от хороскоп наистина ?

Advertisements
Публикувано на хороскопите.net и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s