Зодиак

Целия зодиак представлява създаден пояс на небесния свод и се простира около 8 градуса от двете страни на слънчевата еклиптика (пътя на Слънцето), който включва и еклиптиките на Луната и на планетите Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн. Името зодиак произлиза от гръцката дума ζώο – което означава животно. Има зодиак, че и в хиндуистичката астрология, подобен на този в западната астрология и много различен зодиак в китайската астрология.

Целия зодиак включва дванадесет от съзвездията през които минава еклиптиката. Еклиптиката всъщност минава и през тринадесетте съзвездия – съзвездието на боец със змии (латински: Ophiuchus), но това не се счита за част от целия зодиак. Тъй като еклиптиката е в основната равнина на Слънчевата система, Слънцето, Луната и планетите изглеждат така, сякаш се движат през зодијачките съзвездия. дневен хороскоп

Следващата таблица сравнява датите, в които Слънцето влиза в астролошки знак или от Западния или Хиндуистичкиот астролошки система, и датата, когато Слънцето влиза в астрономското съзвездия със същото име. Датите за хороскопа могат да се различават най-много до два дни, от година на година, в зависимост цикъла на престъпно години, и от изместувањето на оста на Перихелот на земната орбита през продължение на много векове.

Advertisements
Публикувано на хороскопите.net и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s